Westlife

När man pratar om irländsk musik så talar man sällan om så kallade pojkband. Samtidigt har nog få människor lyckats undvika det klassiska pojkbandet Westlife som bildades 1998 på just Irland. Gruppen slog igenom internationellt redan 1999 när de släppte albumet Westlife som blev Storbritanniens åttonde bäst säljande skiva 1999 och som låg på etta på Storbritanniens 100-i topplista i hela 74 veckor.

Westlife har sålt över 40 miljoner studioalbum och 55 miljoner skivor om man räknar in samlingsskivor. Bland deras hitltar kan nämnas Uptown Girl, If I Let You Go och When You’re Looking Like That samt många fler. Framgångarna har främst återfunnits i Europa och Asien medan USA aldrig tagit de irländska pojkarna till sina hjärtan.

2012 lade bandet ner för att sedan återförenas 2018 och idag finns det planer på att släppa ett elfte studioalbum som bandets miljontals fans väntat på ända sedan deras tionde skiva Gravity kom ut 2010.

Ända sedan starten har Westlife varit ett av de mest älskade pojkbandet tillsammans med Boyzone och de något tidigare Backstreet Boys och det råder ingen tvekan om att deras återförening kommer att locka många unga människor till såväl konserter som till streamingtjänster där deras musik finns tillgänglig.