The Rolling Stones

Det sägs att människor på 1960-talet var tvungna att välja mellan två band att älska. Antingen älskade man popbandet The Beatles eller också älskade man rockbandet The Rolling Stones, som ansågs vara mer oanständiga än sina popkollegor i Beatles. Förmodligen fanns det gott om människor som älskade båda men den så kallade falska dikotomin mellan dessa båda grupper säger ändå något om såväl tiden som om de båda banden. Än idag har Mick Jagger lite av en aura som bad boy runt sig trots att han blivit såväl adlad som dubbad till riddare av det brittiska kungahuset. Det kanske mest kännetecknande för Jagger är hans säregna och karaktäristiska kroppsspråk på scenen som spelade in i ryktet om att The Rolling Stones skulle vara oanständiga.

The Rolling Stones definieras bäst som rockmusik, kraftigt inspirerad av amerikansk bluesmusik och de anses vara ett av världens mest framgångsrika rockband genom tiderna. Genom sina många år i branschen har de givetvis experimenterat med sound och influenser som till exempel psykedelisk musik, folkmusik, reggae R&B med flera.

Trots att medlemmarna börjar bli till åren komna så turnerar de till synes utan trötthet och bjuder fortfarande på fantastiska shower som antyder att de skulle vara 25 snarare än 75 år gamla.