The Rolling Stones

Ett av de största brittiska banden förutom The Beatles, är The Rolling Stones som ännu inte tycks ha avslutat sin karriär ordentligt. Mick Jagger må kanske inte vara i högform men nog syns han lite här och där fortfarande. Bandet är ett typiskt rockband och bildades redan 1962, vilket betyder att de har hållit på ett tag. Till skillnad från Beatles som ansågs som de snälla pojkarna, var Rolling Stones grabbar det raka motsatta, men det var också det som publiken älskade med dem. Gruppens frontfigurer har nästan alltid varit Mick Jagger och Keith Richards, förutom i början då Brian Jones var den som stal showen.

Bildandet av gruppen

När gruppen bildades var det endast tre medlemmar som ingick. Jagger, Richards och Jones som också alltid har varit i rampljuset i gruppen Rolling Stones var de första som bestämde sig för att testa lyckan inom musikvärlden. De tre killarna gick i skolan ihop och hade den gemensamma nämnaren att de var galna i rhythm & blues. Snart kom ytterligare tre medlemmar in i bandet – Stewart, Taylor och Chapman – och så var The Rolling Stones komplett!

Taylor varade dock inte så länge i Stones och ersattes snart av en kille vid namn Bill Wyman. Även Chapman slutade efter en tid på grund av inbördes konflikter och bandet fick då en annan medlem – Charlie Watts.

Stones musikstil

The Rolling Stones är ett rockband men som tagit in många influenser från bluesen. Även om de har ändrat sin musikstil från då och då har den ursprungliga bluesen alltid funnits kvar på något sätt. Du som älskar Rolling Stones har säkert en musiklista full av deras låtar från början till slut. Se alltid till att du håller din telefon uppdaterad och funktionsduglig genom att fynda samsung reservdelar eller teknik till din smartphone vilket märke det än må vara. Utan rätt teknik och tillbehör är det inte lika kul att lyssna på musik i din mobila enhet.

Den första singeln som släpptes var en cover på låten Come on och i början var det också covers som bandet försörjde sig på. 1965, några år efter gruppens bildande, fick de den uppmärksamhet de förtjänade med Out of Our Heads – ett album som kom att slussa dem rakt upp på musikhimlen. På det här albumet kan du lyssna på megahiten Satisfaction som har fått en rad coverversioner från mängder av andra band.

Under de följande tre åren skulle gruppen ta med en del pop i sin musik, men senare skulle stilen dock återvända till den genre bandet främst var känt för. Under åren har de förvånat och inspirerat massor av fans och artister världen över. Dock har Rolling Stones tyvärr också gjort sig kända för sina drogmissbruk, konflikter, provokation och kvinnoaffärer.