Musik för kalaset

Vad vore väl ett kalas utan musik? Förutom att sjunga för födelsedagsbarnet är det ett perfekt tillfälle att liva upp stämningen med roliga låtar. Kanske vill barnet ha discotema på sitt kalas? Eller kanske barnet vill spela sina favoritlåtar till tårtan? Musik kan användas till mycket och särskilt lekar!

Musiklekar för kalas

Oavsett tema för kalaset så finns det flera bra musiklekar att använda när barnen behöver springa av sig. Hela havet stormar är en klassisk lek till musik. Börja med att ställa upp stolar rygg mot rygg i mitten av rummet. Det ska vara en stol färre än personer. Spela sedan musiken och låt barnen gå runt. När musiken tystnar måste de sätta sig på en stol. Den som blir utan får tyvärr lämna leken. Ta undan ännu en stol och fortsätt så tills det bara är en kvar.

Är det discotema på kalaset är dansstopp en perfekt lek! Den behöver inte mycket mer än ett dansgolv, men för att ge extra känsla till barnets kalas kan det vara kul med konfetti och glitterdraperier. När allt är på plats är det bara att sätta igång musiken och dansa. När musiken tystnar måste alla stå helt stilla. Den som rör sig är tyvärr ute ur leken och får dansa vid sidan av. Den sista som är kvar på golvet vinner.

Musik är inget krav för ett lyckat kalas men är absolut en hjälp på vägen. När lekarna är över så kan det vara fritt fram för disco och barnen kommer få ett kalas de sent kommer att glömma.